GIPSET....

Är AVVVVVVVVVVVVVVVVVVV!!

SÅ SKÖÖÖNT!

Nu får jag belasta handleden lite mer, men inte tungt. Ska vara så fram till v.2
Har fått övningar som ska göras 5 ggr om dagen.

Lite läskigt är det att inte kunna böja handleden alls:S
Har fått handledsstöd, med två skenor som ska vara på nästan jämt nu.

Men, allt såg ok ut för nu.

Dock vet ingen om jag kan återfå full rörlighet.

Kommentarer
Postat av: Eva

Vad har du gjort med din handled stackare? Jag åkte på att bryta hela min högra handled i mars 2009, det var inte skönt alls. Efter gipset fick jag ett handledsstöd med en skena upp som jag hade ganska ofta i början för jag hade ingen styrka att kunna hålla handleden uppe själv, jag fick också en hudfärgad handske som skulle hjälpa mot svullnaden, men den tyckte jag inte var så bra.



Om det är att du har brutit, så ge det tid, det tar vansigt lång tid, iaf gjorde det för mig. Jag är dock inte helt bra än, men jag kan använda den, och klarar ganska mycket så det funkar.



Mina ord till dig, ge inte upp det kommer bli bra, och kom ihåg att öva, öva, öva. Har du frågor så vet jag det mesta om hur det är osv.



Krya på dig! Kram =)

2010-12-22 @ 09:12:24
Postat av: Sara

Hej Eva!

Tack för dina ord. Det värmer att det blir bra.

Jag gick och halkade när jag var ute med svärföräldrarnas hund. Det var inflammerat och läkarna ville titta i handleden, men inget var brutet utan lederna var töjda.



Kram

2010-12-22 @ 23:52:43
Postat av: Eva

Okej, jag förstår. Jag halkade när jag var ute med Kia i mars 2009. Skulle ta ut henne innan jag skulle iväg på intervjuv för ett jobb. När vi hade börjat att gå en bit så fick jag ett sms att en vän till min syster vill hänga med på promenaden, så jag vände och skulle gena över en lerig gräsbit. Det skulle jag inte ha gjort. Jag halkade först en gång i leran, tog mig upp halvägs och halkade igen. Jag låg längst ner på gräsbiten, Kia var uppe på trotoaren vid en p-skylt. Det första jag tänkte på var shit vad jag är lerig, jag måste fråga henne om hon har kläder att låna mig för så här kan jag inte gå på intervjuv.



Efter jag hade tänkt på mina leriga kläder kände jag smärtan, åh har aldrig varit med om värre. Tårana bara forsade. Jag fick ropa till mig hunden, och kom upp på något sätt, men ont hade jag som sjutton. När jag sedan kom till henne så blev det akuten direkt när de hade sätt min handled som var enormt svullen och bara hängde.



På akuten tog de emot mig direkt, för jag antar att det såg ut som att jag skulle svimma, jag var inte direkt mig själv. Så där kom jag in, och alla var jättesnälla och jag fick morfin direkt och de röntgade och konstaterade att båda benen i handleden var av. Smärta smärta när de skulle dra det till rätta, så de drog först en gång, fick mer morfin, sedan drog de igen, smärta igen.



Sedan fick jag ligga på en säng ett tag för de var inte nöjda med hur det såg ut, och jag skickades ner till riktiga röntgen, efter de plåtarna konstaterades det att jag var tvungen att operera handleden på två ställen i och med att båda benen var helt av. Så jag hade smärtan en bra stund, och fick massa morfin tror jag, sedan fick jag vila på ortopedmottagningen och opererades på natten.



I början gjorde det jätteont även efter opererationen. Men när gipset var borta så var det ändå ganska okej, men klart att jag hade ont. Smärtan varade ett tag tyvärr. Men det var bara att vara envis och göra sitt bästa vad det gällde träning av handleden mm.



Så det kommer bli bra det lovar jag.



God jul och många kramar!



Ps. Undrar du något i och med handleden så fråga jag vet som sagt ganska mycket om det som du märker.

2010-12-23 @ 09:37:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0